Som Spotify, fast för tv…

0

Visst låter det spännande att grundarna för Voddler och Boxer utvecklat en teknik som kan liknas vid Spotify, fast för tv. Bolaget heter Magine och bidrar likson Netflix och HBO, som vi tidigre skrivit om, till att rita om tv-kartan.

I dagsläget har Magine avtal med ett ”flertal” tv-kanaler som skickar sitt innehåll till Magine via fiber- och det krävs lika lite bandbredd för användaren som vid användande av Spotify.

– Det är väldigt nytt just nu. Vi är klara med Beta-versionen som kommer att skickas ut till ett antal nyckelpersoner under hösten. Men det fortfarande oklart vilka kanaler som kommer att ingå i utbudet, säger Petronella Turesson, pr-ansvarig på Magine till Resumé

Det är relevant att jämföra med Spotify då tjänsten är tänkt att fungera på ett liknande sätt och att det i lanseringsfasen ska delas ut inbjudningar till nyckelpersoner som sedan får bjuda in sina kontakter. Systemet ska var i full drift till årets slut och det ska kosta 200 kronor i månaden att abonnera.

Magine för nu diskussioner med svenska och utländska tv-kanaler. Enligt Petronella Turesson har ingen aktör tackat nej hittills. Efter Sverige-lanseringen står fler länder på tur.

Källa:Resumé