Sugen på charmig SciFi komedi?

0

De som använder sajten Kickstarter uppmuntrar ofta annorlunda projket och då de traditionella konsulenterna svek gick filmentusiaster över hela världen in och stöttade “Double Trouble”.

Äventyrsfilmer som inspiration
“Double Trouble” är en kortfilm skriven och regisserad av Andreas Climent och André Hedetoft. Filmen är starkt influerad av äventyrsfilmer från 80-talet som “Back to the future” och handlar om en blyg kille som missar möjligheten att prata med drömtjejen. Med hjälp av en mystiskt klocka kan han vrida tillbaka tiden och får på så sätt en andra chans, men behöver plötsligt konkurrera med en tidsresande kopia av sig själv.

– Äventyrfilmerna vi växte upp med hade en speciell känsla som har gått förlorad idag. Vi är här för att föra tillbaka den, förklarar André Hedetoft.

För tillfället turnerar Double Trouble på filmfestivaler runt om i världen och släpps on-line i höst. I huvudrollerna ser vi flera medlemmar från Filmcafe.se som Emelia Hansson, Mattias Thernström Florin and Marcus Thernström Florin.

– I alla våra produktioner har vi använt Filmcafé för att casta filmerna och Double Trouble är inget undantag. Av de runt 200 sökande så hittade vi vår fantastiska ensemble samt många fler som vi gärna vill samarbeta med i framtida produktioner.

Lyckad Kickstarterkampanj
Filmen har finansierats genom en lyckad Kickstarterampanj och spelades in i september 2013. Tekniskt stöd kom även från flera produktionsbolag som Way Creative Films, Solid Entertainment, BoostHBG, Redhawk Productions, Ystad Kommun and Filmcentrum Syd.

– Vi räknade ut vad absolut minimum var för att överhuvudtaget kunna göra filmen. Mat och transporter till teamet kostade mest och vi vände oss direkt till publiken via Kickstarter. Det gick verkligen över förväntan då det visade sig att det inte bara var vi som ville ha fler charmiga sci-fi komedier. Folk runtom i hela världen gick in och stöttade projektet och vi fick in 200% mer än vårt mål.

“Double Trouble” spelades in med en Red One kamera med Zeiss Compact Prime objektiv från Way Creative Films. Filmens fotograf Nils Croné, som just nu studerar på den prestigefyllda filmskolan i Lódz i Polen, skapade med hjälp av en jib, dolly samt ett fåtal lampor den speciella känslan i filmen.

Långfilmsdebuten på gång
Varken André eller Andreas har gått på någon traditionell filmskola. De har lärt sig det mesta på egen hand och brukar säga att kortfilmerna är deras egna filmskola.

– Det är här man får göra sina misstag, det är här man får experimentera och framförallt är det är här man lär känna alla fantastiska människor i cast and crew som man vill gå på många många fler äventyr med, förklarar André.

Just nu är André och Andreas på gång med SciFi-actionfilmen ALVA, i samproduktion med Solid Entertainment- och sin debutlångfilm som vi ska filmas redan i sommar. Det händer spännande saker med båda projekten och vill ni följa med på äventyren finns mer information på deras hemsida www.climenthedetoft.com.