Home Nyheter Susann Jonsson tar över som vd för Filmpool Nord

Susann Jonsson tar över som vd för Filmpool Nord

0

Susann ser positivt på framtiden och vill utveckla filmbasen i Norrbottens län. Hon uppskattar Norrbottens samverkansmodell inom kulturområdet som enligt henne ger större möjligheter till regionala omprioriteringar.

– Det finns ett handlingsutrymme numera eftersom Filmpool Nord är en avtalspart på nationell nivå. Det innebär att vi har inflytande och makt att påverka filmpolitiken, förklarar hon för Norrbottens Kuriren.

Utan att avslöja för mycket om sina planer för framtiden lyfter hon fram tre områden med stor utvecklingspotential. Dessa är barnfilm, dokumentärfilm och biografutveckling. Hennes uppdrag är även att bibehålla och stärka Filmpool Nord som samproducenter för långfilm och TV-produktioner. Hon talar sig även för att låta fler som gjort sin första långfilm göra film nummer två.

– Det är många regissörer som bara gör en film, men fler är kvinnor. En riktad satsning på att låta fler göra sin film nummer två skulle därför gynna kvinnor utan att drabba de män som är duktiga och inte fått göra film nummer två, berättar hon för Norrbottens Kuriren.

Susann jämför gärna film med att vara människa, eftersom film speglar vår samtid.