Home Nyheter Två svenska långfilmer klara för Berlin

Två svenska långfilmer klara för Berlin

0

Hittills har tretton filmer, producerade eller samproducerade i tolv länder, bjudits in att tävla i sektionen Generation under filmfestivalen i Berlin i februari. Två av filmerna är producerade i Sverige: Flocken, av Beata Gårdeler, som tävlar i Generation 14plus och Min lilla syster, av Sanna Lenken, som tävlar i Generation Kplus.

Många av bidragen utspelar sig i klaustrofobiska miljöer där unga människor på väg att växa upp upplever olika situationer som hotar deras hela existens.

I Beata Gårdelers Flocken straffas den 14-åriga Jennifer dubbelt när samhället vänder sig emot henne efter att hon berättat att hon blivit våldtagen. Min lilla syster, av Sanna Lenken, handlar om 12-åriga Stella som tvingas omvärdera en älskad och beundrad storasyster.

I mitten av januari offentliggörs det fullständiga programmet för Generation, som är festivalens ungdomssektion med två tävlingar vars jury är i samma ålder som målgrupperna, 11-14 år i Generation Kplus och 14-18 år i Generation 14plus.

Läs mer om de svenska bidragen: Flocken och Min lilla syster

Flocken säljs internationellt av Media Luna och båda filmerna har fått stöd från Svenska filminstitutet, långfilmskonsulent Magdalena Jangard.

 

Filmfestivalen i Berlin äger rum den 5-15 februari 2015.