Home Nyheter AB Svensk Filmindustri och Studiocanal i nytt samarbete

AB Svensk Filmindustri och Studiocanal i nytt samarbete

0

Svensk Filmindustri (SF) och det franska filmbolaget Studiocanal inleder ett nytt samarbete med omedelbar verkan. Samarbetet inkluderar dels samproduktion på engelskspråkiga filmer och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, dels distribution av Studiocanals filmer i Norden.

Två filmprojekt är redan under utveckling. Dels en engelskspråkig re-make på den internationella biografsuccén Snabba Cash från 2010. Det andra filmprojektet är thrillern The White Island i regi av den Cannes-, Berlin- och Sundancevinnande regissören Jens Jonsson. Jens gjorde senast succé med avslutningen av Snabba Cash-trilogin, Livet Deluxe. The White Island handlar om två kvinnliga karaktärer som kommer ta publiken bakom kulisserna på Europas vildaste party-ö, Ibiza. Båda filmerna produceras av Fredrik Wikström Nicastro som bland annat ligger bakom Snabba Cash-trilogin. 

SF och Studiocanal utvecklar dessutom för närvarande två nya tv-serier. Den ena är Advokaten, baserad på ett manus av Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth i samarbete med författaren och advokaten Jens Lapidus. Advokaten produceras av Jon Nohrstedt (Bamse och tjuvstaden) och är i Sverige också ett samarbete med TV4. 

Den andra tv-serien är Ambassadören, baserad på en berättelse av Henning Mankell. Ambassadören produceras av Anna Croneman (Kronprinsessan). 

Både filmerna och de två tv-serierna kommer att produceras under 2015 och 2016. Fler projekt väntas utvecklas inom ramen för samarbetet.

”Studiocanal har bevisat att man kan producera filmer av hög kvalitet för en bred internationell publik. Eftersom vi delar samma smak och visioner är de en drömpartner för oss när vi nu på riktigt tar steget till att producera film och tv för en internationell publik”, säger Fredrik Wikström Nicastro, filmchef och producent på SF.

Kommande filmer från Studiocanal som SF distribuerar är bl.a. Paddington och Fåret Shaun – Filmen med biopremiärer 2015.

Källa: Svensk Filmindustri