Home Nyheter Den blomstertid nu kommer såld till fler än 70 länder

Den blomstertid nu kommer såld till fler än 70 länder

0

Crazy Pictures katastrofthriller DEN BLOMSTERTID NU KOMMER fortsätter sin framgångsvåg och efter en lyckad midsommarvecka på svenska biografer är det nu dags för resten av världen att uppleva svensk blomstertid. Filmen som just nu ligger tvåa på biotoppen har hittills sålts till över 70 länder.

Det är många år sedan som Crazy Pictures försökte sig på sin första långfilm och hittade sina stjärnor, Christoffer Nordenrot och Magnus Sundberg, på branschsidan www.filmcafe.se. Det blev ingen långfilm den gången, men efter att ha producerat den mycket uppskattade YouTube-serien ”Poesi för fiskar” var det dags igen.

– Vi har jobbat med den här filmen i så många år nu så att äntligen få visa den på bio och få det här mottagandet av publiken känns fantastiskt. Nu hoppas vi bara att resten av världen är lika peppade. säger Olle Tholen, Crazy Pictures.

DEN BLOMSTERTID NU KOMMER är en spänningsfylld thriller om en mystisk attack mot Sverige under midsommarhelgen. Projektet startades via Kickstarter hösten 2015 och filmen hade svensk biopremiär två dagar innan midsommarafton. Redan när första teasertrailern släpptes i mars i år var det internationella intresset stort och efter bara några veckor var filmen såld till ett tiotal länder. Nu är det alltså klart att filmen sålts till territorier med representation i över 70 länder.

– Det finns ett stort sug efter den här typen av berättelser och Crazy Pictures har verkligen visat att det går att göra den här typen av spännande och effekt-tung film i Sverige på svenska. säger Pia Grünler, distributionschef på SF Studios.