Home Nyheter ”Den blomstertid nu kommer” uttagen till Fantastic fest

”Den blomstertid nu kommer” uttagen till Fantastic fest

0

Succéfilmen ”Den blomstertid nu kommer” uttagen till en av världens främsta genrefilmfestivaler, Fantastic fest.

Crazy Pictures katastrofthriller EN BLOMSTERTID NU KOMMER fortsätter sin framgångsvåg. Efter en mycket lyckad release i Sverige och en massiv försäljning utomlands till över 70 länder är det nu klart att filmen får världspremiär på filmfestivalen ”Fantastic fest” i Austin, USA.

”Det känns väldigt hedrande att de gillar filmen och superkul att vår film nu hittar in i filmfestival-världen” säge Rasmus Råsmark, Crazy Pictures.

DEN BLOMSTERTID NU KOMMER är den omtalade katastrofthrillern från det norrköpingsbaserade filmkollektivet Crazy Pictures som utspelar sig när Sverige hamnar under attack. Projektet startades via Kickstarter hösten 2015 och filmen hade svensk biopremiär två dagar innan midsommarafton. Under de första veckorna låg filmen tvåa på den svenska biotoppen och såldes snabbt till 70 länder. Filmen går fortfarande på bio och räknas som sommarens svenska storfilm.

Nu står det klart att filmen kommer ha världspremiär och vara med i officiell tävlan på ”Fantastic fest” i Austin, USA. Festivalen är bland de absolut främsta av sitt slag i världen och är mest känd för sitt fokus på genrefilm. ”Fantastic Fest” har blivit hyllad som en av världens 3 coolaste filmfestivaler av MovieMaker Magazine och har kallats “the wildest film festival in America” av The Guardian.

Om filmen

I Stockholm bor ALEX, en framgångsrik musiker som tidigt lämnade föräldrahemmet på landet för ett liv i storstaden. När landet hamnar under attack tvingas Alex tillbaka till sin barndomsby och alla de konflikter han flytt från som ung. Samtidigt som attackerna kommer allt närmare måste Alex försöka försonas med sin far och sin ungdomskärlek medan de tre gemensamt kämpar för att överleva.