Home Nyheter Intresset stort för Sveriges första monsterfilm

Intresset stort för Sveriges första monsterfilm

7

Efter att trailer-piloten till kommande Zon 261 lades ut på filmens hemsida (www.zon261.com) har produktionsbolaget Kruthuset i stort sett dagligen fått mejl av människor som längtar efter att få se filmen.

“Allt från utländska distributörer – bland annat från Japan – till hängivna fans världen över är nyfikna på Sveriges första bidrag till monsterfilmsgenren”, säger Fredrik Hiller, filmens producent och regissör. Nu är arbetet med att hitta sponsorer och finansiärer igång för fullt och man planerar att spela in nästa år.

Filmskaparna utlovar en adrenalinfylld actionfilm med ett överraskande budskap som man sällan ser i genren. “Zon 261 har en vändpunkt som är lika omvälvande som den i Fight Club. Vi hoppas kunna vända upp och ner inte bara på storyn och genren, utan även på hur vi människor ser på varandra”, säger filmens producent Thabo Malmén.

Produktionsbolaget arbetar med det allt vanligare fenomenet crowd funding, där man söker finansiering från privatpersoner via nätet. “Vi har releaseparty för filmens crowdfunding-sajt på nattklubben Vardagsrummet i Stockholm den 14:e november och alla är välkomna att komma och supporta filmen”, berättar pressansvarige David Hanna. “För att få mer information om festen är det bara att gilla Zon 261 på Facebook”.

Ensemblen från filmpiloten – bland andra Jonas Malmsjö, Björn Bentsson och Meliz Karlge – kommer att vara på plats den 14:e november och en surpriseartist uppträder live.

Källa:Kruthuset

7 COMMENTS

 1. Oy, långt ifrån Sveriges första monsterfilm.

  Evil Ed, Det Okända, Vittra, Frostbiten, Låt Den Rätte Komma In, Die Zombiejäger, Svart Död, Hemligheten, Zombie Mayhem, Radioactive Cannibal Vikings from Hell, Kraftverk 3714, Sektor 236 – Tors vrede, Stinger och Zombie Psycho Sthlm.

 2. citat:


  Originalet postat av ola paulakoski

  Nu är det tydligen många svenska monsterfilmer som inte räknas som monsterfilmer längre bland annat mina filmer? och Rymdinvasion i lappland? Oavsett kul att det gått bra för filmen blev inspirerad och får idéer till min egen crowd funding kampanj som jag haft igång ganska länge för min svenska monsterfilm den gamle och monstret. .:) http://www.youtube.com/user/OlaPaulakoski


  Rymdinvasion i Lappland är inte svensk.

  Men jag hoppas Den Gamle och Monstret blir gjord. Bör börja med ett citat från Pappan och Havet, finns några bra citat om att man kan vara frustrerad och ledsen för att livet är för lätt.

  Jag hoppas för övrigt Zon 261 blir bättre än Psalm 21, som inte var subtil alls.

 3. Är glad att säga: Skräckfilmen lever i Sverige idag

  För tre fyra år sen började en ny era kan en säga och nu plötsligt
  finns det många produktioner att tillgå. Jag tänker på ”Vittra”, ”Zombie Psycho Stockholm”, ”Låt den räte komma in” och självklart jokern med stort J: ”Hagz” som jag är med och producerar i år. (Alla scener satta)

  Om det blir något utöver piloten jag skådespelade i, som heter ”Azazels arv”; så vore det guld kan jag tycka. Regissören avgör helt.

  Tack ni som kämpar därute på något sätt. Alla behövs