Home Nyheter Lukas Moodysson filmar VI ÄR BÄST!

Lukas Moodysson filmar VI ÄR BÄST!

0

Nu har inspelningen börjat av Lukas Moodysson nya långfilm VI ÄR BÄST!

Filmen utspelar sig i Stockholm 1982 och handlar om Bobo, Klara och Hedvig. Tre tjejer som är tolv-tretton år. Som drar runt på gatorna och babblar. Som är modiga och tuffa och starka och svaga och förvirrade och knasiga. Som får klara sig själva alldeles för tidigt. Värmer fiskpinnar i brödrosten när mamma är på krogen. Startar ett punkband utan att ha instrument att spela på, trots att alla säger att punken är död.

– Det är en film för alla som är tolv år, alla som någon gång varit tolv år och alla som någon gång ska bli tolv år, säger filmens regissör Lukas Moodysson.

Huvudrollerna spelas av tre långfilmsdebutanter. Mira Barkhammar gör rollen som Bobo, Mira Grosin rollen som Klara och Liv LeMoyne spelar rollen som Hedvig. Bland filmens vuxna skådespelare medverkar bland andra Anna Rydgren, David Dencik, Johan Liljemark och Mattias Wiberg. Filmen har castats på Filmcafe.se.

Coco Moodysson har skapat seriealbumet Aldrig godnatt, som ligger till grund för berättelsen. Lukas Moodysson har skrivit filmens manus.

VI ÄR BÄST! spelas in i Trollhättan och på location i Stockholm och biopremiär hösten 2013. Distribueras på bio av SF.
Filmen produceras av Memfis Film i samproduktion med Film i Väst, SVT och Zentropa, i samverkan med Danmarks Radio och med stöd av Svenska Filminstitutet/filmkonsulent Lars G Lindström, Danska Filminstitutet och Nordisk Film- & TV Fond.