Home Nyheter Lukas Moodyssons VI ÄR BÄST! uttagen till Toronto

Lukas Moodyssons VI ÄR BÄST! uttagen till Toronto

0

Efter framgångsrika filmer som FUCKING ÅMÅL, TILLSAMMANS och LILJA 4-EVER är Lukas Moodysson tillbaka på biodukarna i höst med VI ÄR BÄST!  Idag tillkännagavs att VI ÄR BÄST! med manus och regi av Lukas Moodysson, är uttagen till den prestigefyllda internationella filmfestivalen i Toronto. Coco Moodysson har skapat seriealbumet Aldrig godnatt, som ligger till grund för berättelsen.

VI ÄR BÄST! deltar i sektionen SPECIAL PRESENTATION, vars inriktning är ”High-profile premieres and the world’s leading filmmakers”. Toronto International Film Festival är Nordamerikas största filmfestival och rankas som en de mest betydelsefulla i världen. Festivalen pågår mellan den 5-15 september: www.tiff.net/thefestival

Filmen utspelas i Stockholm 1982. En film om Bobo, Klara och Hedvig. Tre tjejer som är 13 år. Som drar runt på gatorna och babblar. Som är modiga och tuffa och starka och svaga och förvirrade och knasiga. Som får klara sig själva alldeles för tidigt. Värmer fiskpinnar i brödrosten när mamma är på krogen. Startar ett punkband utan att ha instrument att spela på, trots att alla säger att punken är död. En film med mycket musik och mycket humor och mycket allvar.

Filmen är castad på Filmcafe.se och i rollerna ser vi  Mira Barkhammar (Bobo), Mira Grosin (Klara), Liv LeMoyne (Hedvig). Bland filmens vuxna skådespelare medverkar bland andra Anna Rydgren, David Dencik, Johan Liljemark och Mattias Wiberg.

Filmen produceras av Memfis Film i samproduktion med Film i Väst, SVT och Zentropa, i samverkan med Danmarks Radio och med stöd av Svenska Filminstitutet/filmkonsulent Lars G Lindström, Danska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond.