Home Nyheter Nice Drama köper Kristina Ohlssons filmrättigheter

Nice Drama köper Kristina Ohlssons filmrättigheter

0

Ännu fler svenska poliserier på gång? NICE Drama har nyligen köpt filmrättigheterna till Kristina Ohlssons bästsäljande böcker ”Askungar”, ”Tusenskönor” och ”Änglavakter” i serien om Fredrika Bergman och hennes kollegor på Rikskriminalpolisen.

– Kristinas Ohlssons böcker är oerhört starka rättigheter och vi är glada över förtroendet från Kristina. Hon har skrivit tre fantastiska böcker om utredaren Fredrika Bergman, med komplexa och trovärdiga karaktärer, och med huvudstaden som betydelsefull fond. Det är en typ av realistisk crime som vi inte har sett tidigare och det internationella intresset är stort. Preliminärt tänker vi oss en trilogi med tre TV-filmer – möjligtvis blir den första filmen en biofilm, säger Patrick Nebout, VD på NICE Drama.

Kristina Ohlsson är författare och tills nyligen counter-terrorism officer på OSSE, världens största regionala säkerhetsorganisation. Kristina har på kort tid blivit en av Sveriges mest älskade deckarförfattare. ”Änglavakter” är just nu Sveriges mest sålda pocketbok medan ”Askungar” och ”Tusenskönor” återfinns på topplistorna.

– Det ska bli otroligt spännande att se böckerna om Fredrika Bergman omvandlas till film. Jag inspireras i lika stor utsträckning av filmer som av böcker i mitt skrivande och längtar efter att få se mina karaktärer få liv framför kameran, säger Kristina Ohlsson.

Inspelningen är planerad till 2013-2014.