Home Filmer på gång Roller söks till ”Svenska Skam”

Roller söks till ”Svenska Skam”

0

Nu börjar provfilmningarna till SVT:s ”Eagles” – en svensk version av succéserien Skam. Och just du kan få huvudrollen! Under hela april letar vi efter nästa William och Noora på platser i hela Sverige. Är du rätt person för rollen?

Ingen har glömt megasuccénSkam – och för de som ännu inte fått nog, jobbar produktionsbolaget New stories tillsammans med SVT just nu med att skapa en egen version. Vill du ha en av huvudrollerna? Sök jobbet på branschsidan www.fimcafe.se.

Roller söks via branschsidan www.filmcafe.se.
Roller söks via branschsidan www.filmcafe.se.

Söker unga duktiga talanger

Nu börjar castingen inför den svenska tolkningen. Är det du eller en kompis som är nästa William eller Noora? Provfilmningarna äger rum över hela Sverige under april. SVT kommer att söka tjejer och killar i åldrarna 16 till 22.

Vad söker ni efter hos rollinnehavarna?

– Någon karaktär vill vi ska kunna sjunga och även idrottsrelaterade saker är fördelar. Det är framför allt unga duktiga talanger inom skådespel, svarar seriens producent.

SVT köpte upp idén 2016, har därefter sänt alla säsonger av Skam online. Den svenska versionen kommer att heta Eagles, och beskrivs som en ”ungdomsserie om kärlek, vänskap, svek och hockey i en svensk småstad”.