Home Nyheter SF studios börjar göra film i Norge

SF studios börjar göra film i Norge

0
SF studios börjar göra film i Norge
SF Studios köper produktionsbolaget Paradox och etablerar därmed egen produktionsverksamhet i Norge.

SF Studios, ett av världens äldsta filmbolag, har sedan många år producerat film och tv-serier i Sverige och Danmark. Förvärvet av Paradox, som är ett av de ledande produktionsbolagen i Norge, är ett mycket viktigt steg i SF Studios ambition att vara den ledande aktören på den nordiska marknaden inom både produktion och distribution.

-Jag är väldigt glad och stolt över att Paradox kommer att bli en del av SF Studios. Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae och Erik Poppe är fantastiska kreatörer och jag ser mycket framemot att få arbeta tillsammans med dem för att ta SF Studios till nästa nivå. De, tillsammans med resten av det begåvade teamet på Paradox, kommer att utgöra en mycket viktig pusselbit i vår ambition att vara den ledande producenten och distributören av film och tv-serier i Norden, säger Michael Porseryd, Vd, SF Studios.

SF Studios har sedan tidigare egen produktions- och distributionsverksamhet i Sverige och Danmark där de utvecklar, finansierar, producerar och distribuerar innehåll. SF Studios har även egen distributionsverksamhet i Norge och Finland, samt en internationell försäljningsavdelning. Uppköpet av Paradox innebär att SF Studios kompletterar sin redan existerande distributionsverksamhet i Norge och etablerar en fullvärdig studioverksamhet även där.

”Detta är en mycket viktig milstolpe för oss som bolag. Norge är en attraktiv marknad som haft stora framgångar de senaste åren, och vi har under en tid letat efter ett sätt att etablera egen produktionsverksamhet och stärka vår position i Norge. Jag är övertygad om att förvärvet av Paradox är ett avgörande steg för att åstadkomma detta, säger Tim King, Produktionschef, SF Studios.

“Vi är väldigt glada över detta! SF Studios är erfarna, ambitiösa och internationella – allt som vi önskar att vara. I en marknad som är mer spännande och mer krävande än någonsin, kan vi inte tänka oss ett bättre företag för vår nya resa”, säger Stein B. Kvae, Paradox’s styrelseordförande sedan 17 år tillbaka och som nu släpper denna roll för att fokusera sin energi på produktionsverksamheten tillsammans med sin partner Finn Gjerdrum.

Paradox är ett av Norges ledande produktionsbolag och har bland annat producerat 2016 års mest sedda film i Norge KUNGENS VAL (KONGENS NEI) samt UTÖYA 22 JULI som hade premiär och deltog i huvudtävlingen på filmfestivalen i Berlin 2018.

Uppköpet av Paradox innebär att SF Studios kommer att hantera den nordiska distributionen av samtliga pågående och framtida produktioner hos Paradox, samt sälja dessa internationellt.