Home Nyheter Skumtimmen och Nattfåk går mot filmdebut

Skumtimmen och Nattfåk går mot filmdebut

1

Nu är det med stor sannolikhet klart att Johan Theorins succéböcker ”Skumtimmen” och ”Nattfåk” blir till film. Fundament Film och Yellowbird väntas släppa nyheten till allmänheten på fredag, då de bjudit in till presskonferens.

– Sannolikt får vi tillfälle att berätta mer om detta inom en vecka, säger Lars Pettersson, VD och exekutiv producent på Fundament Film till Ölandsbladet.

Redan 2009 fattade flera regionala aktörer på Öland beslut om att medfinansiera projektet ”Förproduktion Skumtimmen” med totalt 500 000 kronor. Fundament Film har sedan flera år tillbaka TV- och filmrättigheterna till böckerna av Johan Theorin men utåt har det inte hänt mycket. Nu har bolaget Yellowbird, med Wallander och Millennium i ryggen, gått in som resursstark partner- och det börjar röra på sig!

Lars Pettersson försöker att ligga lågt, men dementerar inget.

– På gång? Ja…
 fast just nu har vi inte möjlighet att bekräfta, det slutgiltiga produktionsbeslutet är inte fattat än. Sannolikt får vi tillfälle att tala mer om detta inom en vecka, berättar filmbolagets VD för Ölandsbladet.

Om det blir filminspelning förläggs den troligen till trakterna av Djupvik och Sandvik vilket skulle betyda mycket för Borgholm och Öland. Södviks nedlagda skola har tidigare nämnts som bas för filmarbetet.

1 COMMENT