Svensk premiär – Betyg Hotell

0

Lisa Langseths Hotell hade premiär den 4 oktober. Flertalet av kritikerna är mycket positiva och filmen får 3,69 i genomsnittsbetyg.

Lisa Langseths Hotell handlar om Erika som har allt: ett bra jobb, god ekonomi, många vänner och en trygg relation. Tills den dagen då allt rasar samman. Plötsligen betyder det perfekta livet ingenting och känslorna som hon tidigare haft full kontroll över går inte att styra. Hon börjar i gruppterapi och möter där andra människor med andra trauman. En dag ställs frågan av gruppen: Varför ska inte vi få må bra, varför har vi inte rätt att leva med positiva tankar? Gruppen bestämmer sig för att ta sig till en plats där man kan vara helt anonym.

Filmen är producerad av B-Reel Feature Films och distribueras av TriArt Film.

Omdömen: Berörande och tankeväckande; man vet inte vad som väntar bakom nästa hörn; perfekt kickoff för funderingar kring livet och dess mening; skruvad, charmig om än aning spretig komedi; Room service som bot mot verkligheten; Lisa Langseth visar än en gång att hon är bland de bästa samtida regissörerna.

Många fyror blandas med några treor och en tvåa.

Johan Malmberg, Helsingborgs dagblad, ger filmen en fyra i betyg:
Det kan svaja och kränga i manus och ton. Men sättet som Langseth skriver in frågor om vilka vi är, inte minst utifrån ett klassmedvetande, är sjukt imponerande. Det är årets bästa svenska film – i konkurrens med nästa terapisession, Anna Odells ”Återträffen” som har premiär nästa månad. Mycket sällan tar skrattet och sorgen varandra så ömsint i hand som här.

Ronny Svensson (TV4) tycker att filmen inte är särskilt bra och ger den enda tvåan.

Genomsnittsbetyg:3,69