Home Nyheter Twentieth Century Fox Film undertecknar ett avtal om biografdistribution med Nordisk Film

Twentieth Century Fox Film undertecknar ett avtal om biografdistribution med Nordisk Film

0

Twentieth Century Fox Film har ingått ett avtal om att distribuera sin film lineup i ett stort distributionsavtal för Norden med Nordisk Film. Enligt avtalet ska Nordisk Film distribuera alla Fox-titlar direkt till biografer i Danmark och Finland.

I Norge ska Nordisk Film tillhandahålla biografbokningstjänster för Fox och i Sverige ska Fox tillhandahålla biografbokningstjänster för Nordisk Film.

Som en del i avtalet ska Nordisk Film distribuera titlar som ”War for the Planet of the Apes” och ”Kingsman: The Golden Circle”, ”The Mountain Between Us”, ”Murder on the Orient Express” och ”The Greatest Showman”.


Kenneth Wiberg, Direktör för Nordisk Film Distribution, säger:
– Vi är mycket glada över att påbörja denna resa med Twentieth Century Fox Film och ser fram emot att arbeta med Paul Higginson och hans team. Historiskt har Fox alltid haft starka filmer och deras nuvarande filmutbud är imponerande. Det är med stolthet vi distribuerar dem på den nordiska marknaden där de kompletterar Nordisk Films portfölj med starka independent filmer och marknadsledande lokala filmer.

Paul Higginson, Fox Executive Vice President International Distribution (EMEA), tillägger: ”Vi är väldigt glada över att få arbeta med Kenneth och det fantastiska teamet på Nordisk Film. Twentieth Century Fox Film har alltid letat efter nya möjligheter och den lokalt förankrade kunskapen, och nu känns det som att vi har funnit en perfekt partner i Nordisk Film. Vi ser fram emot ett nära samarbete med Nordisk Film för att få ett så bra resultat som möjligt från våra kombinerande portföljer.”


För Nordisk Film inleds avtalet i och med att ”War for the Planet of the Apes” släpps i juli 2017.