Home Nyheter Vill du vara med i Kay Pollacks nya långfilm?

Vill du vara med i Kay Pollacks nya långfilm?

0

Så ock på Jorden är en fristående fortsättning på publik- och kritikersuccén Så som i himmelen från 2004. Filmen sågs av 1 434 198 biobesökare i Sverige och såldes till över 40 länder. Stora delar av teamet framför och bakom kameran möttes igen när inspelningen nyligen  började i Norrbotten.

Filmen handlar om människorna i Ljusåker efter att deras körledare, den världsberömde dirigenten Daniel Daréus, dött och lämnat dem. Kvar står också hans livs kärlek Lena, som väntar hans barn.

– Så som i Himmelen var Filmpool Nords första internationella succé, som spelades in i Norrbotten. Det är klart att vi ska vara med nu när fortsättningen spelas in. Redan nu innan inspelningen har börjat märker vi hur föreningar, företag och körer i länet involverar sig i filmen. Hela filmen kommer att spelas in här med många regionala filmarbetare och en stor andel av filmens budget kommer att förbrukas i Norrbotten, säger Per-Erik Svensson, ansvarig för långfilm och tv-drama vid Filmpool Nord.

Så ock på jorden är Kay Pollaks första film sedan framgångarna med Så som i himmelen för tio år sedan. Bland hans tidigare filmer märks Älska mig (1986), flerfaldigt Guldbaggebelönade Barnens Ö(1980) efter PC Jersilds bok och Elvis! Elvis! (1977) efter Maria Gripes böcker.

All musik till filmen skrivs av multimusikern Ale Möller. I rollerna ser vi bland annat Frida Hallgren, Niklas Falk, Lennart Jähkel, André Sjöberg samt nytillskottet Maria Sid. Så ock på jorden är producerad av GF Studios i samproduktion med Svensk Filmindustri, K. Pollak Film, Filmpool Nord, Storm Studios, m.fl. i samarbete med ProKino i Tyskland och MadMan i Australien samt TV4 och med stöd av Svenska Filminstitutet / Magdalena Jangard. Filmen spelas främst in i trakterna kring Boden och Luleå under våren och sommaren 2014. Så ock på jorden har planerad premiär hösten 2015.

Sök statistroller på Filmcafe.se.